Teknik Untuk melambatkan pancutan
Bagaimana Untuk Mengelakkan Ejakulasi Pramatang


Dianggarkan 30% lelaki mengalami ejakulasi pramatang (PE) pada satu ketika dalam hidup mereka, yang boleh menyebabkan kesusahan yang besar.

Ejakulasi boleh dianggap pramatang apabila ia berlaku 30 saat untuk 4 minit ke dalam seks, bergantung kepada budaya, negara dan pakar-pakar yang berbeza. Walau bagaimanapun, ia kelihatan bahawa yang paling cenderung untuk bersetuju bahawa apa-apa hubungan seks tahan kurang daripada 2 minit boleh dianggap ejakulasi pra-matang.

Teknik Tingkahlaku boleh membantu anda melambatkan orgasme. Ini termasuk kaedah permulaan-dan-henti dan teknik memerah itu.

Gabungan teknik-teknik ini bersama-sama dengan kaunseling seksual dan ubat-ubatan (sama ada menggunakan krim anestetik atau tablet oral) adalah disyorkan.

Apa itu Ejakulasi pra-matang?

Ejakulasi pramatang adalah pancutan yang berlaku terlalu awal untuk seorang lelaki dan pasangannya untuk menikmati seks. Terdapat dua jenis ejakulasi pra-matang: sepanjang hayat (atau rendah) dan memperoleh (atau menengah).

PE sepanjang hayat bermula awal, biasanya apabila anda seorang remaja mengalami hubungan seks pertama. Ia adalah lebih sukar untuk merawat dan sering mempunyai sebab-sebab yang lebih mendalam psikologi. Tabiat buruk juga boleh menyumbang (seperti melancap untuk ejakulasi secepat mungkin untuk mengelakkan daripada ditangkap).

Sindrom PE yang berlaku di kemudian hari dan biasanya dicetuskan oleh sama ada psikologi (tekanan atau isu-isu hubungan) atau sebab-sebab fizikal (diabetes atau tekanan darah tinggi).
Bagaimana Bolehkah saya Kelewatan Ejakulasi?

Terdapat pelbagai "buatan sendiri" ubat untuk pancutan pramatang seperti seks yang kerap, melancap beberapa jam sebelum seks, atau hubungan seks dengan seorang wanita di atas.

Kondom tebal: dinding yang tebal boleh mengurangkan  sensitiviti zakar.

Strategi Tingkahlaku: "mula-stop" dan "teknik memerah" sering membuktikan berkesan, tetapi tidak menyediakan penyelesaian jangka panjang.

Ia boleh mengambil masa beberapa bulan untuk anda untuk mengatasi PE dengan teknik-teknik ini dan ramai lelaki perlu terus menggunakan mereka secara tetap.

Rata-rata, 50% kepada 95% lelaki menggunakan teknik seks berjaya mengatasi PE akhirnya. Terdapat risiko kambuh jika terdapat perubahan ketara dalam kehidupan seksual anda (contohnya rakan kongsi baru, acara tekanan), terutamanya jika anda merasa cemas. Secara amnya, lebih cepat dalam kehidupan anda belajar untuk menguasai teknik-teknik yang lebih baik.

Lelaki yang terlalu sensitif, dan bukannya berlebihan cemas, tidak mungkin mendapat manfaat daripada kaedah tingkah laku kerana mereka mengalami tujuan yang berbeza ejakulasi pra-matang.

Untuk pesakit-pesakit ini, ubat-ubatan yang mengurangkan kepekaan anda adalah penyelesaian yang lebih baik dan akhirnya meningkatkan kawalan ke atas ejakulasi. Walaupun mereka boleh diambil sebagai penyelesaian jangka panjang untuk ejakulasi pra-matang, mereka tidak menetapkan punca PE.

Apa itu "Mula-Stop" Teknik?

Ini merupakan teknik yang paling mudah dan boleh dilakukan bersendirian atau dengan rakan kongsi.

Teknik ini melibatkan merangsang zakar dan berhenti sebelum anda rasa anda adalah kira-kira untuk ejakulasi. Hentikan rangsangan yang selama 30-60 saat dan bermula sekali lagi apabila anda merasa bahawa anda telah kembali menguasai. Ulangi proses ini 4-5 kali, berhenti dan "berehat" setiap kali anda merasa bahawa anda akan mempunyai klimaks. Akhir kata, marilah ejakulasi berlaku, supaya anda boleh mengenal pasti "titik pulangan tidak-".

Ramai pasangan dan rakan-rakan mengadu, bagaimanapun, kira-kira kesulitan ini "permainan" dan merasa mengecewakan. Cuba untuk menggabungkan ia dengan lancar ke dalam seks dan mengambil kesempatan daripada hentian untuk memberi tumpuan kepada sumber keseronokan lain selain zakar.
Apa itu "Squeeze" Teknik?

Teknik "memerah" berfungsi dengan memerah zakar di kawasan di antara aci dan kelenjar (kira-kira 30 saat), sebelum anda akan ejakulasi. Ini berhenti ejakulasi, tetapi boleh menjejaskan ereksi anda, sekurang-kurangnya sehingga anda dirangsang lagi. Anda kemudian perlu mengulangi proses ini sehingga 4-5 kali anda membuat keputusan untuk tidak melambatkan lagi orgasma.

Untuk lebih berkesan, kaedah ini perlu digunakan untuk beberapa bulan dan ia memerlukan ketekunan yang hebat dari lelaki dan pasangannya.

Idea di sebalik teknik "memerah" ialah, selepas beberapa ketika, anda mampu mengenalpasti "titik pulangan tidak" dan mungkin dapat melambatkan pancutan masa depan. Teknik ini mungkin mengecewakan walaupun kerana ia boleh mengganggu aktiviti seksual agar lambat pancut.
Apa Adakah Pilihan Lain?

"Mula-stop" dan teknik "memerah" terbukti lebih berkesan apabila digabungkan dengan teknik-teknik ini:

    
Berfikir tentang sesuatu yang lain: sesuatu yang mengganggu, membosankan atau menjengkelkan
    
Ambil nafas dalam-dalam sebelum ejakulasi: ini boleh melambatkan puncak syahwat dengan melambatkan ejakulasi dan rangsangan

Mengambil Penjagaan Rakan Anda

Lagi foreplay boleh membantu meningkatkan kepuasan pasangan anda dan juga melambatkan pancutan anda. Foreplay yang lebih panjang boleh meningkatkan hubungan anda dengan mengurangkan rasa tidak puas hati, kekecewaan dan prestasi berkaitan kebimbangan.

Sedar bahawa lelaki lebih banyak tekanan rasa ketika melakukan hubungan seks, semakin besar kemungkinan mereka menghidap PE.

Komunikasi akan membantu anda mengatasi pelbagai isu dan apa-apa percanggahan antara keinginan anda dan orang-orang pasangan anda.
Apa Adakah The Best Tips?

Kondom tebal: cuba ini jika anda berfikir zakar anda terlalu sensitif. Mereka boleh membantu mengurangkan kepekaannya.

Fokus pada keseronokan seksual lain: ini boleh mengurangkan kebimbangan dan membantu anda mendapatkan kawalan yang lebih baik ke atas pancutan anda.

Berbincang dengan doktor anda: PE adalah keadaan yang sangat boleh dirawat.

News

 • 07/05/2015 07:40

  Cara Mengubati Lemah Syahwat Secara Semula Jadi

  Penyakit lemah syahwat merupakan salah satu penyakit yang berlaku pada sistem pembiakan, teruatama pada lelaki. Lemah syahwat atau difungsi ereksi atau juga mati pucuk iaitu salah satu gangguan seksual yang berlaku pada sistem pembiakan. Lemah syahwat iaitu penurunan ghairah seksual seseorang....

 • 07/04/2015 08:58

  Merawat masalah prostat

  Kelenjar prostat adalah salah satu organ daripada sistem pembiakan lelaki yang bersaiz sebesar kacang. Ia berkedudukan mengelilingi uretra iaitu satu tiub yang menghubungkan antara pundi kencing dan zakar. Prostat mengandungi tisu berserat, tisu berotot dan juga kelenjar. Fungsi kelenjar prostat...

 • 07/03/2015 09:57

  Malu lemah tenaga batin

  Lemah tenaga batin atau mati pucuk merujuk kepada ketidakupayaan lelaki untuk mengekalkan ketega­ngan yang mencukupi me­lakukan hubungan seks. Kebanyakan lelaki pernah melalui kesukaran untuk mendapatkan ereksi, namun tidak semestinya ia penyakit yang perlu dibimbangkan dan kadangkala ia hanya...

 • 06/30/2015 07:46

  Libido rendah Wanita: Apa yang Membunuh Nafsu Seks Anda?

  Kehidupan selepas bayi adalah apa Katherine Campbell bayangkan. Ya, anak yang baru lahir sihat, bahagia, dan cantik; ya, melihat suaminya sangat menyayangi kepadanya dibuat mencairkan hatinya. Tetapi sesuatu yang dirasai ... off. Sebenarnya, dia berasa off. Pada 27, nafsu seks Campbell telah...

 • 06/30/2015 07:42

  9 Rawatan Mengejutkan Untuk Libido rendah

  Selamat datang ke tahun 2014, ketika kami telah mendapat kesihatan dan kesejahteraan kemajuan seperti ikat kepala yang membantu anda bermeditasi dan pengesan kecergasan begitu pintar mereka tahu apabila anda malas off. Tetapi ada masih tidak satu FDA diluluskan rawatan untuk libido yang rendah...

 • 06/30/2015 07:41

  Keberkesanan ginkgo biloba

  Apa nama-nama lain adalah Ginkgo dikenali oleh? Abricot Argenté Japonais, Adiantifolia, Arbre aux ECUs, Arbre aux Quarante ECUs, Arbre du Ciel, Arbre Fossile, Bai Guo Ye, Baiguo, Extrait de Feuille de Ginkgo, Extrait de Ginkgo, Tree Fossil, Ginkgo biloba, Ginkgo Biloba Daun, Ginkgo Ekstrak , Ginkgo...

 • 06/29/2015 08:30

  Pheromones untuk Memikat Wanita

  Dari: Dr. Virgil Meminda, pakar pheromone terkemuka mendedahkan penemuan saintifik tentang bagaimana satu bau terpencil mencetuskan mendalam jawapan tarikan primitif di kalangan wanita. Re: "Pheromone" revolusi dan yang paling dalam pheromone teknologi godaan untuk menarik dan menggoda wanita...

 • 06/29/2015 08:27

  Bagaimana Pheromones Boleh Ubah Persepsi Anda daya tarikan

  Adakah anda pernah menemui seseorang terutamanya seksi tanpa mengetahui mengapa? Mungkin anda terjebak oleh pheromones mereka, isyarat kimia yang tidak dapat dilihat yang halus boleh mengubah seseorang perasaan, pemikiran, atau tingkah laku. Menurut kajian baru diterbitkan minggu lepas dalam...

 • 06/29/2015 08:25

  Pheromones Untuk Wanita

  Pernahkah anda terfikir mengapa sesetengah wanita boleh menarik lelaki cantik tanpa berkata apa? Adakah anda mahu menjadi mampu untuk berjalan ke dalam sebuah bilik dan serta-merta dikelilingi oleh baik mencari lelaki? Dengan garis penuh kami pheromones untuk wanita anda juga boleh hidup kehidupan...

 • 06/28/2015 10:16

  Faedah Urutan Zakar

  Mengurut zakar yang telah didapati sangat bermanfaat dalam merawat masalah lemah ereksi pada lelaki sama ada kerana semakin tua atau kerana apa-apa kekurangan lain dalam badan. Adalah diketahui umum bahawa zakar yang kelihatan lebih kecil jika seseorang tidak mampu untuk mendapatkan ereksi penuh....

1 | 2 | 3 | 4 >>

News

 • 06/25/2015 11:45

  Kesihatan Seksual Lelaki

  Lumpuh kesan seksualiti lelaki kedua-dua fizikal dan psikologi. Lelaki tertanya-tanya, "Bolehkah saya masih melakukannya?" Lelaki bimbang bahawa keseronokan seksual adalah satu perkara yang telah lalu. Mereka bimbang bahawa mereka boleh anak-anak bapa tidak lagi, bahawa rakan-rakan akan mendapati...

 • 06/24/2015 09:59

  Apakah yang disfungsi erektil?

  Apakah yang disfungsi erektil? Disfungsi erektil adalah apabila seorang lelaki tidak dapat untuk mendapatkan dan / atau menyimpan ereksi yang membolehkan aktiviti seksual dengan penembusan. Ia bukanlah satu penyakit tetapi gejala beberapa masalah lain, sama ada fizikal atau psikologi atau campuran...

 • 06/24/2015 09:57

  Apakah yang disfungsi erektil? Apa yang menyebabkan masalah ereksi?

   Since the accidental development of the drug sildenafil (Viagra) - originally a heart drug that researchers noticed had an effect on men's penile erections - the condition of erectile dysfunction is something we have all become aware of. Men who have a problem with their sexual performance...

 • 06/24/2015 09:54

  Meningkatkan Kesihatan Emosi

  Orang yang emosi yang sihat dapat mengawal emosi mereka dan tingkah laku mereka. Mereka mampu untuk menangani cabaran hidup, membina hubungan yang kukuh, dan pulih daripada krisis. Tetapi kerana ia memerlukan usaha untuk membina atau mengekalkan kesihatan fizikal, jadi ia adalah dengan kesihatan...

 • 06/23/2015 11:40

  Lain-lain masalah saiz zakar

  Adakah zakar saya terlalu besar? Q. Ini mungkin satu soalan yang luar biasa tetapi saya ingin tahu jika zakar saya ialah untuk besar. Saya 9 inci ketika terangsang dan apabila saya melakukan hubungan seks girlfreind saya, dia kata saya mencederakannya. Saya berumur 21 tahun. Adakah saya OK? A.You...

 • 06/23/2015 11:37

  Masalah zakar Kebanyakan Lelaki Abaikan

  Jika anda telah "tidur di bawah sana", anda pasti akan mahu untuk mendapatkan penyelesaian untuk secepat mungkin, bukan? Tetapi kebanyakan lelaki yang didiagnosis dengan disfungsi erektil (ED) tidak mengikuti melalui dengan rawatan itu, menurut satu kajian baru dari Southern Illinois University...

 • 06/23/2015 11:35

  Tips untuk Melawan selsema

  Bersin, tekak gatal, berair hidung semua orang tahu tanda-tanda awal selesema, mungkin penyakit yang paling biasa dikenali. Walaupun selesema biasa biasanya ringan, dengan gejala yang berpanjangan 1-2 minggu, ia adalah punca utama lawatan doktor dan hari terlepas dari sekolah dan bekerja. Menurut...

 • 06/22/2015 11:32

  Apakah yang Ejakulasi Pramatang?

  Ejakulasi pra-matang berlaku apabila seorang lelaki berejakulasi dengan rangsangan seksual yang minimum, sama ada sebelum atau sejurus selepas penembusan. Ejakulasi pra-matang sering menyebabkan pengalaman seksual mengecewakan untuk kedua-dua pasangan dalam hubungan, yang boleh membuat masalah...

 • 06/22/2015 11:29

  Masalah Ejakulasi

  Ejakulasi adalah di mana air mani yang disembur keluar zakar semasa orgasma (kemuncak seks). Masalah ejakulasi adalah perkara biasa, dengan anggaran 20-30% lelaki mengalami sekurang-kurangnya satu episod sepanjang hayat mereka. Ketiga-tiga jenis utama masalah ejakulasi...

 • 06/22/2015 11:27

  Faktor risiko diabetes

  Kira-kira 90 peratus daripada mereka yang menghidap diabetes mempunyai diabetes jenis 2. Ia boleh datang perlahan-lahan, usia 40. Tanda-tanda biasanya lebih mungkin tidak jelas, atau mungkin tiada tanda-tanda sama sekali, oleh itu ia mungkin sehingga 10 tahun sebelum anda belajar anda...

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>

© 2015 All rights reserved.

Create a free websiteWebnode